DENYUT KASIH MEDIK PDF

Denyut Kasih Medik. K likes. Book. Denyut Kasih Medik. Privacy · Terms. About. Denyut Kasih Medik. Book. 2, people like this topic. Want to like this. Buy Denyut Kasih Medik by Hadi in Klang,Malaysia. Get great deals on Books Chat to Buy. Buy Denyut Kasih Medik – Dr. Farhan Hadi in Johor Bahru,Malaysia. Get great deals on Books & Stationery Chat to Buy.

Author: Mashura Zulunos
Country: Nigeria
Language: English (Spanish)
Genre: Spiritual
Published (Last): 2 May 2012
Pages: 282
PDF File Size: 18.78 Mb
ePub File Size: 15.57 Mb
ISBN: 412-3-12962-880-1
Downloads: 7167
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Bakus

Elok juga mengisi masa lapang dengan membaca.

Description: Denyut kasih medik /

Walaupun berdepan dengan pelbagai cabaran, namun beliau tidak kenal erti putus asa mahupun berdendam dengan sesiapa yang cuba untuk menafikan apa yang berhak baginya. Nikmatilah satu kisah dneyut yang sungguh membina, Denyut Kasih Medik.

Mmg bgus citer nie. Mungkin sebab itulah penulis memilih nama watak utamanya Muslih, yang bermaksud orang yang memperbaiki. About Farhan Hadi Mohd Taib.

Denyut Kasih Medik by Farhan Hadi Mohd Taib

Cuma satu sahaja yang kudapati kurang dalam buku ini – watak Dr Muslih terlalu sempurna Rupanya solat itu boleh dijamakkan jika dalam kes-kes begini. Buku yang memaparkan perjalanan hidup seorang doktor pelatih HO yang cuba menerap dan mengaplikasikan ajaran Islam dan nilai-nilainya dalam kehidupan, khususnya dalam persekitaran kerjanya di hospital. Dec 15, Izza rated it it was amazing Recommends it for: Pada saya, buku ini mungkin lebih sesuai dipanggil jurnal Pertama sekali saya nasihatkan agar pembaca ‘to handle this book with care’ disebabkan kewujudan doa dan ayat suci al-Quran yang saya anggap kurang wajar diletakkan dalam sebuah novel.

  HIKAYAT E SAADI IN ENGLISH PDF

Boleh tahan juga doktor muda ini menulis.

Insaf membaca kisah Dr Muslih. Apapun, saya fikir bertuah juga berpeluang kaup pengalaman yang dikongsi seorang doktor muda, banyak info dikongsi walaupun mostly info asas. Para doktor, jagalah agama dari bucu anda!

Memang seorang Muslim yang baik akan bertindak dan berfikir seperti beliau. Banyak ilmu yang diperolehi dan memberikan gambaran yang jelas tentang kerjaya sebenar seorang doktor Islam.

Bekerja tanpa henti demi menjaga dan menyelamatkan nyawa orang lain Aug 09, Barukisu Balqis rated it really liked it. Kalau doktor yang menulis. Namun, kurang pula dari segi sasteranya kerana penulisannya agak direct atau terlalu straight-to-the-point.

Membaca novel ini membuatkan semangat saya untuk menjadi doktor melonjak naik walaupun dalam masa yang sama, ada rasa cemas dan cuak dengan kehidupan HO yang bakal terjadi. Saya ingatkan jika keguguran, seseorang ibu tidak perlu solat sebagaimana orang bersalin. Semoga ramailah doktor dan insan seperti Dr.

Aug 16, Clay rated it really liked it. Apa pun terbaik dari seorang doktor. May 06, Riesna Zasly rated it it was amazing.

Sebaliknya, beliau bersungguh-sungguh dalam menegakkan syiar Islam dengan membantu masyarakat untuk hidup dalam suasana yang Islamik. Satu kisah yang bagi saya patut dibaca oleh semua, khasnya graduan jurusan perubatan Muslim, agar mereka mendapat motivasi untuk melaksana dan mengamalkan ajaran Islam dalam bidang kerja mereka yang ednyut ujian dan dugaan yang mencabar.

Dec 13, Cikgu Wana rated it it was amazing Shelves: Novel ini memberi saya pendedahan mengenai kehidupan HO yang akan saya tempuh lebih kurang setahun lagi, insyAllah. Buku ini juga mampu memberi kesedaran kepada masyarakat tentang betapa beratnya tugas seorang doktor supaya mereka memahami dan tidaklah asyik merungut-rungut atau membentak-bentak.

  BUNIN SUNSTROKE PDF

Jul 24, Mizz rated it liked it Shelves: Novel ini saya capai ketika dalam keadaan bermalas-malasan di rumah.

Persepsi pesakit terhadap doktor yang nampak macam sengaja berlengah hingga mereka terpaksa menunggu berjam-jam; Timbalan Pengarah hospital yang perangai tak profesional memang ramai rasanya, memalukan dan menyedihkan. Melalui kehidupan pekerjaannya, kita diberi ‘insight’ akan seorang doktor pelatih yang tidak lupakan agamanya. Isu penggunaan ubat yang mengandungi unsur khinzir Clexane VS heparin Kisah mat rempit Kisah doktor yang ketinggalan solat apabila perlu bertugas dalam dewan bedah.

Berjayakah misi seorang doktor muda dalam memperjuangkan syariat di hospital ketika bergelar doktor pelatih?

Denyut Kasih Medik

Denyut Kasih Medik merupakan sebuah kisah perjuangan seorang doktor muda mengaplikasikan syariat di hospital ketika bergelar doktor pelatih houseman. Kebanyakannya adalah isu-isu yang sering saya lihat mahupun dengar di HUSM.

Percintaan selepas kahwin ternyata lebih indah dan manis kerana jelas adanya ikatan halal dalam perhubungan antara lelaki dan perempuan. Isi dan ilmu yang disampaikan amat berguna untuk diambil iktibar dan renungan.

Denyut Kasih Medik Penulis: Sungguh, tidak ku sedari betapa padat dan melelahkan tugas seorang doktor. View all 3 comments. Jan 30, Nanadhoi rated it it was amazing.